Golf i Skottland

Skottland er så mye mer enn bare tradisjoner og historie. Her finner du noen av verdens morsomste golfbaner og noen av verdens tøffeste. Spe på med haggis, whisky og en haug med vennlige skotter, og du har oppskriften på en praktfull golftur.  

Skottland er uunngåelig for reisende golfere. Ikke bare fordi dette er golfsportens vugge og folk har spilt golf her i minst 600 år. Også fordi du finner et stort spenn i golfbaner, og muligheten for utrolige opplevelser hver eneste dag.

Golfbaner i Skottland

Skottland har flere enn 570 golfbaner i ti forskjellige golfregioner. Høyest tetthet av golfbaner finner man rundt byene Edinburgh (67 baner) og Glasgow (94 baner). Men de som holder seg rundt byene har gått glipp av noe stort. Det er knapt noe som er så forfriskende som å befinne seg langt fra allfarvei, med skotske fjell bak deg og en kupert bane fremfor deg. Prøv Aberdeen og det skotske høylandet, Ayrshire og Carnoustie Country. Dra til St Andrews og slå ut på Old Course og alle de andre banene i “The Home of Golf”. Spill linksbaner som har vært der i hundrevis av år eller baner som dagens kjendisarkitekter har skapt. Uansett hvor du er, er landskapet vakkert som bare det.

Du kan ikke dra til Skottland uten å være forberedt på regn, men i løpet av et tiår på skotske golfbaner er det faktisk ikke så mange ganger at været har vært utålelig. Utrolig mange ganger er det sol og varmt – alltid er det en inspirerende opplevelse.

Noen er engstelige for gammeldags etikette og kleskoder. Mange av klubbene har helt moderne regler. Golf er en sport for absolutt alle samfunnslag i Skottland. Ja, noen få av klubbene kan være litt pripne – men alt går seg til. Bare husk at man ofte ikke kan gå med golfsko og golfcaps i baren. Det hører til sjeldenhetene at man kommer til de mest gammeldagse klubbene som krever jakke og slips (og utestenger kvinnene). Skottland er egentlig et land der likestillingen rår, og de fleste klubber gjenspeiler dette.