Vintergolf i Storbritannia

Lavsesongen er den beste tiden for å spille Storbritannias mest kjente og dyreste baner for minst mulig penger.

Det er mange som kvier seg å spille golf når gradestokken går under 12 grader og været blir ustabilt. Så er det de av oss som bare tar på seg ullundertøy, regndress, topplue, vintergolfhansker og er like fornøyde.

For sistnevnte gruppe er vinteren en ypperlig tid å besøke noen av de mest kjente banene i Skottland, England og Wales. Selv om denne uka er i kjøligste laget (med minusgrader over store deler av Storbritannia) er det meldt plussgrader igjen neste uke og utover.

Mange resorts som har stor overkapasitet i lavsesongen lokker med tilbud for én, to eller tre netters overnatting og én eller flere runder golf for store rabatter i forhold til sommerprisen.

En annen god deal er å få på Ryder Cup-banen Celtic Manor i Wales (celtic-manor.com). Der kan man få «Ryder Cup Two Course Package» med én natt og «full Welsh breakfast» på femstjernershotellet Celtic Manor, og to runder golf på henholdsvis The Twenty Ten Course og The Montgomerie Course, inkludert fritt bruk av The Forum Health Club for £134. I september er samme pakken £196.

For de som vil dra et sted litt utenom allfarvei finnes alltid mesterskapsbanen Woodhall Spa (woodhallspagolf.com). Denne heathland-banen nord for Nottingham er blitt kåret til Storbritannias beste innlandsbane. Her kan man bo på et hotell i nærheten, og med middag, overnatting, frokost og en runde på hver av banene (Hotchkin og Bracken) må man ut med så lite som £148 frem til 30. april 2016. Om sommeren er greenfee alene £78 og £54 for henholdsvis Hotchkin og Bracken.