Royal Cinque Ports Golf Club

Royal Cinque Ports ligger direkte syd for den mer kjente Royal St George’s i Kent, England. På folkemunne blir banen bare kalt for ‘Deal.’

Royal Cinque Ports har en lang og imponerende historie, men er likevel en klubb som virker imøtekommende og relativt avslappet.

Linksbanen ligger rett ved landsbyen Deal, ved den engelske kanal nord for Dover. Landskapet er selvfølgelig likt det som fins ved søsterbanen Royal St George’s, der Darren Clarke vant The Open Championship i fjor. Banen fikk tittelen ’Royal’ i 1910 av Kong George V. I dag er den ivrige golferen Prins Andrew kongehusets representant i klubben.

The Open ble faktisk holdt på Royal Cinque Ports i 1909 og 1920. Tre ganger senere ble Deal valgt, men planene gikk stadig vekk i vasken. Først i 1915 på grunn av første verdenskrig, og senere i 1938 og 1949. Begge de siste gangene kom det høye vinder fra øst kombinert med høyvann, noe som gjorde at banen flommet over og ble uspillbar. Dermed har Royal St George’s tatt over som eneste Open-bane i Sør-England.

Etter runden er det et must å sitte på terrassen med en ’shandy’ og se utover linkslandskapet og den engelske kanal.

Royal Cinque Ports Golf Club Information
Adress Golf Road, CT14 6RF Deal, Kent, England (Se karta)
Telefon+44 01304 374170
Email[email protected]
Webbsidawww.royalcinqueports.com
Totalt antal hål18